Intonasjon som tekstbinding
PDF

Hvordan referere

Hognestad, J. K. (2013). Intonasjon som tekstbinding. Maal Og Minne, 101(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/MOM/article/view/300

Sammendrag

Artikkelen har sitt utgangspunkt i et lite påaktet fenomen i norsk talespråk, nemlig intonasjonelle bidrag til makrostruktur i taletekst. Internasjonale innføringsverk i intonasjon påpeker gjerne hvordan "uavsluttet- ytring" markeres med høy tone i verdens språk, mens "avsluttet ytring" markeres lavtonig. Et interessant spørsmål blir da hvordan dette kan implementeres i norske dialekter der kravene til realisering av tonelagssystemet må antas å legge begrensninger på mulige øvrige intonasjonsstrukturer. Ikke minst blir dette interessant i østnorsk, der- begge tonelagsmelodiene i utgangspunktet har avsluttende høy tone.

PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.