Fra historisk værk til moderne onlineresurse: NAOB som netordbog
PDF

Hvordan referere

Trap-Jensen, L. (2018). Fra historisk værk til moderne onlineresurse: NAOB som netordbog. Maal Og Minne, 110(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/MOM/article/view/1579

Sammendrag

I denne artikel vil jeg først og fremmest vurdere NAOB som en net­ordbog for moderne brugere. Som ikke-norsktalende har jeg i sagens natur en begrænset viden om og indsigt i de helt sprognære beslutninger redaktionen har skullet træffe, herunder ikke mindst de valg af morfologiske varianter (opslagsformer, varianter og bøjningsformer) som har skullet træffes for at omdanne en ordbog over riksmålet til en ordbog for moderat bokmål. Mit kendskab til norsk sprogdebat er til gengæld stort nok til at jeg afholder mig fra at have en mening om dette aspekt og trygt overlader det til andre og mere kyndige at kommentere den side af NAOB.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.