Ja, vi elsker Snåsamannen!

Siv Ellen Kraft

Sammendrag


Tarjei hadde mange faglige interesser. Blant de vedvarende â fra hovedoppgaven til og med doktoravhandlingen, og underveis i diverse artikler â var spørsmålet ââ¬Âhva er religionââ¬Â?
Hvordan blir religionskategorien til, hva brukes den til, av hvem og for hvilke formål? Som han selv formulerte det i et av sine siste artikkelbidrag: ââ¬ÂMer enn å lete etter abstrakte definisjoner av begrepet religion, mer enn å spørre hva religion er, bør vi [ââ¬Â¦] spørre hva religion kan være, det vil si hva folk under skiftende omstendigheter mener hører inn under den religiøse sfære, hvordan de bruker religiøse symboler og legitimeringer og dermed lar religion angå det sosiale livet.ââ¬Â Denne artikkelen er et produkt av lignende interesser og en tilsvarende fagforståelse. Empirien er hentet fra medievirkeligheten og handler om religion i den politiske offentligheten â om det bør være der, og så fall på hvilke måter og i hva slags omfang.

Fulltekst:

PDF

Innkommende lenker

  • Det er p.t. ingen innkommende lenker.


ISSN 2387-6735

Creative Commons-lisens

Innholdet på dette nettstedet er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal lisens.