Torstein Jørgensen og Gastone Saletnich. Synder og pavemakt. Botsbrev fra Den Norske Kirkeprovins og Suderøyene til Pavestolen 1438--1531.
PDF

Hvordan referere

Kraggerud, Egil. 2005. «Torstein Jørgensen Og Gastone Saletnich. Synder Og Pavemakt. Botsbrev Fra Den Norske Kirkeprovins Og Suderøyene Til Pavestolen 1438--1531». Collegium Medievale 18 (november). Oslo, Norge. https://ojs.novus.no/index.php/CM/article/view/32.

Sammendrag

Det vakte berettiget oppsikt da Jørgensen og Saletnich (J. & S.) i 1999 kunne legge frem nye diplomer til norsk senmiddelalder i boken Brev til Paven. Norske forbindelser med den hellige stol i senmiddelalderen. Vatikanet hadde, bl.a. for disse to forskerne, åpnet opp for innsyn i og publisering av supplikkmateriale fra Det apostoliske pønitensiariat (Penitenzieria Apostolica), et materiale som finnes deponert i Vatikanarkivet. Som appendiks I- sidene 147-64 - i denne sin første publikasjon lot J. & S. trykke utvalgte nye dokumenter sammen med andre tidligere kjente diplomer, dette til belysning av Stavanger bispedømme i sen katolsk tid. Kapittel II ga en innføring i de nye tekster. Publikasjonene - det var også en engelsk parallellutgave - vendte seg mot en bred leserkrets. Denne fikk på kjøpet et nesten overdådig billedstoff.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.