Den Nordiske Løveridder: En ridderromance af Chrétien de Troyes. Bearbejdet, med noter, indledning og efterskrift af Sigurd Kværn -drup.

Olav Solberg

Sammendrag


I essayet “Dreaming of the Middle Ages” hevdar Umberto Eco at vi alltid har drøymt om, og drøymt oss tilbake til mellomalderen. Interessa for denne perioden begynte i følgje Eco med det same mellomalderen “var over”, og har vore der sidan. Mellom-alderen er altså nær oss, men likevel fjern – “eit Alveland me ei kan nå”, slik Garborg skriv, med kongar og dronningar, drakar og vakre prinsesser, glitrande slott og djupe skogar. Om slike emne handlar nokre av dei klassiske verka frå mellomalderen, ikkje minst Chrétien de Troyes’ forteljingar om kong Artur og riddarane av det runde bordet. Chrétiens versforteljingar har ikkje berre inspirert andre diktarar, dei har også blitt, gjenfortalt, gjendikta, omsett til andre språk og overført til andre sjangrar. Sigurd Kværndrups Den nordiske løveridder går inn i rekka av Chrétien-inspirerte utgjevingar.

Fulltekst:

PDF

Innkommende lenker

  • Det er p.t. ingen innkommende lenker.


ISSN 2387-6700

Creative Commons-lisens

Innholdet på dette nettstedet er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal lisens.