Den Nordiske Løveridder: En ridderromance af Chrétien de Troyes. Bearbejdet, med noter, indledning og efterskrift af Sigurd Kværn -drup.
PDF ()

Hvordan referere

Solberg, Olav. 2016. « Indledning Og Efterskrift Af Sigurd Kværn -Drup». Collegium Medievale 28 (mars). Oslo, Norge. http://ojs.novus.no/index.php/CM/article/view/1245.

Sammendrag

I essayet "Dreaming of the Middle Ages" hevdar Umberto Eco at vi alltid har drøymt om, og drøymt oss tilbake til mellomalderen. Interessa for denne perioden begynte i følgje Eco med det same mellomalderen "var over", og har vore der sidan. Mellom-alderen er altså nær oss, men likevel fjern - "eit Alveland me ei kan nå", slik Garborg skriv, med kongar og dronningar, drakar og vakre prinsesser, glitrande slott og djupe skogar. Om slike emne handlar nokre av dei klassiske verka frå mellomalderen, ikkje minst Chrétien de Troyes' forteljingar om kong Artur og riddarane av det runde bordet. Chrétiens versforteljingar har ikkje berre inspirert andre diktarar, dei har også blitt, gjenfortalt, gjendikta, omsett til andre språk og overført til andre sjangrar. Sigurd Kværndrups Den nordiske løveridder går inn i rekka av Chrétien-inspirerte utgjevingar.
PDF ()
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.