Klaus von See, Beatrice la Farge, Wolfgang Gerhold, Debora Dusse, Eve Picard, Katja Schulz (red.): Kommentar zu den Liedern der Edda, bd 4, Heldenlieder (Helgakvi̡a Hundingsbana I, Helgakvi̡a Hỉrvar̡ssonar, Helgakvi̡a Hundingsbana II).

Else Mundal

Sammendrag


Kommentar zu den Liedern der Edda, bd. 4, er det tredje i rekkja som vert gjeve ut av den Frankfurt-baserte forskargruppa under leiing av professor em. Klaus von See. Band nr. 2, som kom i 1997, inneheld kommentarar til gudedikta Skírnismál, Hárbarðsljóð, Hymiskviða, Lokasenna og Þrymskviða, band nr. 3, som kom i 2000, inneheld kommentarar til Alvíssmál, VÃâlundarkviða, Baldrs draumar, Rígsþula, Hyndluljóð og GrottasÃângr. Med band 4, som er det tredje som vert publisert, er turen komen til dei tre såkalla Helge-dikta, dei to dikta om Helge Hundingsbane og det eine diktet om Helge Hjørvardsson, som i motsetning til dikta om Sigurd Fåvnesbane byggjer på nordisk segnstoff.à Enno gjenstår kommentarbinda til godt og vel halvparten av eddadikta, men med det jamne, raske og grundige arbeidet forskargruppa frå Frankfurt har gjennomført så langt, ser det endeleg ut for forskarsamfunnet skal få eddakommentarar som vert fullførte.

Fulltekst:

PDF

Innkommende lenker

  • Det er p.t. ingen innkommende lenker.


ISSN 2387-6700

Creative Commons-lisens

Innholdet på dette nettstedet er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 4.0 Internasjonal lisens.